13 Eylül 2016 Salı

 
    Android studio da farklı dil seçnekleri ekleyebiliriz. İster kod ile istesek android te tanımlanan faklı string.xml tanımlarıyla bunu otomatik olarak değiştirebiliriz. Bu blok ta farklı diller için string.xml tanımlamayı açıklama çalışacağız.

 Bunun için işlem adımlarını inceleyelim;

1- İlk olarak android studio dosya panelinde resimde belirtildiği gibi  res klasörünü seçip mause sağ klik > New > Android resource directory seçilir.


2-  Açılan popup ekrandan tanımlar values tanımı yazıp uzantısına "-" işareti ekleyip tanımlamak istediğimiz dilin kısaltmasını yazarız resimde belirtildiği şekilde biz tr ekleyerek Türkçe için tanım yaparız. Resource type'ı values olmalıdır çünkü; ekleyeceğimiz string.xml values klasörü içerisinden okuna biliyor.
 

3- Türkçe için xml'imizi tanımlamak için values klasörü üzerine gelip mause sağ klik>New>Values resource file seçilir.
 

4 -Açılan popup ekranında;
 File name: alanına tanımlıyacağımz strings ismini tanımlarız
 Directory name: alanına oluşturduğumzu values klasörünün adını elle gireriz. values-tr adını girmiştik bunu tanımlarız.  
 

5 -  Tanımlama işlemleri bittikten sonra, strings.xml klasörü altında Türkçe xml tanımını bayraklı şekilde aşağıdaki resimde ki gibi görülecektir. Bu şekilde farklı Dillere göre tanımlar yaparak telefonda tanımlı olan dile göre xml tanımlarımız otomatik olrak gelecektir. Eğer tanımlamadığımız bir dil varsa bayraksız olan strings.xml default olarak çalışacaktır.



0 yorum :

Yorum Gönder